Case: Usandsynligt generøst tilbud

Af: Henrik Kastoft, journalist

Tville Tvilling er psykoterapeut med sin egen praksis i Køge Centrum. Her hjælper hun blandt andre mennesker, som lider af angst og stress. En stor del af hendes klienter er teenagere. Og de har det svært for tiden. Foruden den individuelle terapi holder Tville Tvilling mange foredrag og arrangerer kurser.

Da statsminister Mette Frederiksen 11. marts gik på talerstolen og annoncerede nedlukningen af store dele af Danmark, gik alt imidlertid i stå i Tville.dk, som virksomheden hedder.

”Det var i realiteten, som om nogen havde trukket i en nødbremse. Fra otte klienter i gennemsnit om ugen plus foredrag og kursusvirksomhed… til ingenting. Det var en meget hård opbremsning. Omsætningen faldt øjeblikkeligt og drastisk”.  

”Derfor er jeg superglad for regeringens hjælpepakke og lønkompensationen på 23.000 kroner om måneden – baseret på min omsætning i 2019. Det dækker langt fra mit tab, men betyder, at jeg i det mindste kan betale mine regninger. Derudover søger jeg kompensation for udgifterne til de lokaler, jeg p.t. ikke må benytte,” fortæller Tville Tvilling.

Fantastisk hjælp

”Straks efter statsministerens udmelding var jeg klar over, at jeg skulle søge støtte via hjælpepakkerne, men syntes, det var svært at få et præcist overblik over hjælpepakkerne. Ikke mindst når det kom til dokumentation og hvor i regnskabsprogrammet, jeg skulle finde de oplysninger, myndighederne kræver”.

I en Facebookgruppe for soloselvstændige blev Tville Tvilling opmærksom på, at Thomas Laden Nørgaard fra ProcOpt Management beredvilligt svarede på spørgsmål fra ejere af nødstedte virksomheder.

”Thomas virkede som en, der vidste noget om tingene. Derfor kontaktede jeg ham, vi tog et online møde og indledte derpå et samarbejde. Og jeg må bare sige: Jeg havde i den grad haft problemer, havde det ikke været for Thomas’ hjælp. Han har været fantastisk. Uden hans hjælp med tallene, tror jeg ikke, det ville være gået så glat, som det gjorde”.

”Hans tilbud om no cure – no pay er et usandsynligt generøst tilbud. Egentlig synes jeg, at no cure – no pay principielt er på grænsen til det vanvittige, men i den aktuelle situation er det faktisk, et dybt sympatisk initiativ. Det står i skærende kontrast til nogle af de revisorer, som åbenlyst udnytter situationen til at score en hurtig gevinst. Thomas demonstrerer det samfundssind, som regeringen har opfordret os alle til at udvise i en svær tid. Jeg er ham dybt taknemmelig,” siger Tville Tvilling.

Overlever som selvstændig

”Jeg ved godt, at jeg i stedet for at søge råd hos Thomas kunne have ringet til Erhvervsstyrelsen eller Skat og få gratis rådgivning, men helt ærligt, så var jeg jo blevet nummer 4.073 i en alenlang telefonkø. Det gode ved Thomas er, at han tager sin telefon både tidligt og sent, og lykkes med at formidle noget tørt stof, som i bund og grund ikke er noget, jeg bliver høj af at beskæftige mig med”. 

Tville Tvilling er nu i gang med at omlægge og genopbygge sin praksis. Undervisning og kurser kører hun via internettet, indtil det igen bliver tilladt at mødes i større forsamlinger.

”Hvis Corona-krisen overhovedet har været godt for noget, så skulle det da være, at nedlukningen har lært os at mødes og modtage undervisning online.

Men en del af mine klienter – og her tænker jeg især på mennesker med angst – har ikke mod på online sessioner. De har brug for nærhed og nærvær. De har det svært nu, og derfor håber jeg, at vi snart kan tage hånd om dem igen”.

Dén væsentlige opgave er Tville Tvilling klar til at genoptage, når tid er. Med ProcOpt Managements hjælp regner hun med at kunne klare skærene og overleve som selvstændigt erhvervsdrivende med speciale i psykoterapi.